Kapusta 

Kapusta s česnekem a chilli

doba přípravy 5 minut

 

1 lžíce olivového oleje

200g kapusty

sůl

2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky

1 čerstvá chilli paprička zbavená semen a nakrájená na plátky

 

Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj kapustu a přidejte pár lžic vody. Osolte a míchejte 5-8 minut, na poslední 2 minuty přidejte česnek a chilli papričky. Jakmile je kapusta měkká, ale stále jasně zelená, ihned podávejte.

Hodí se ke steakům, kuřeti a orientálním pokrkmům, výborná je také s těstovinami a rozdrobenou nivou.

 

Kapusta s lískovými oříšky

Doba přípravy 30min

 

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní omytou a nakrájenou kapustu, 3 minuty povařte a pak hned sceďte.

Ve velké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte slaninu a opražte oříšky. Přidejte kapustu a asi 5 minut míchejte. Podle chuti osolte a opepřete.